Sjåfør til russebussen

16.12.19

Dersom du er med på en russebuss, trenger dere en sjåfør for å kjøre bussen. For å unngå å bli lurt og samtidig gjøre ting rett, er det viktig å ha en skriftlig avtale. Vi har laget et forslag til kontrakt som ligger her på siden.

Det er flere måter å betale ut lønn til sjåførene på. Dersom du leier inn sjåfør via et firma, avtaler dere en pris og får tilsendt en faktura. Da er dette prisen du skal betale, og firmaet er ansvarlig for at det betales inn skatt. Dersom du ansetter en sjåfør (som ikke har et firma) og skal betale ham direkte, må du melde inn lønn via A-meldinga. Da har dere avtalt hvor mye lønn sjåføren skal få, men du er ansvarlig for å betale inn skatt og arbeidsgiveravgift. Litt forenklet vil dette si at hvis dere har avtalt at sjåføren skal få 50 000 kroner, vil summen du faktisk må betale være høyere.

Det stilles også en rekke krav til sjåførene når det gjelder løyve, hviletid og så videre. Dette kan du lese mer om her:

A-meldinga finner du her: , og du logger på med ditt fødselsnummer. Du kan få hjelp til utfylling på gratis telefonnummer 800 80000, (tastevalg 4 3 2). Du vil også trenge skattekortet til sjåføren. Det kan du bestille her:

Uansett hva du velger er det viktig å ha en skriftlig avtale – bruk gjerne forslaget som ligger på siden.

Mer informasjon rundt russebuss finner du på russpåvei.no.